Lening geld

Als u besluit een geld lening te nemen kunt u gemakkelijk een aanvraag doen bij tal van kredietverstrekkers. U kunt dit doen bij uw eigen bank, waar u ook uw privé-rekening heeft lopen, maar u kunt dit ook doen bij onafhankelijke kredietverstrekkers. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Bij uw eigen bank kennen ze uw situatie en kunnen ze u waarschijnlijk snel en gemakkelijk aan een krediet helpen. De meeste mensen hebben al een krediet bij hun eigen bank lopen omdat ze een geoorloofde roodstand hebben. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat hun eigen bank vaak een heel hoog rentepercentage hanteert. Vooral bij roodstanden betaalt u zeer veel geld aan rente door het hoge percentage (dat soms wel kan oplopen tot 12% per jaar.) Bij een onafhankelijke kredietverstrekker kunt u ook heel gemakkelijk en vrijblijvend een aanvraag doen voor een krediet. Het voordeel hiervan is dat deze kredietverstrekkers niet gebonden zijn aan één bank. Ze doen zaken met verschillende banken en kunnen hierdoor voor u meerdere offertes aanbieden.

Goedkoper Krediet

Door de unieke positie die zij innemen tussen de klant en de bank, kunnen zij vaak een veel goedkoper krediet aanbieden. Voordat u een aanvraag doet voor een krediet is het belangrijk uit te zoeken wat u allemaal wilt weten en wat u van een krediet verwacht. U moet voor uzelf nagaan wat u belangrijk vindt aan een lening. Wilt u een lange looptijd? Of juist een hele korte? Wilt u extra kunnen opnemen en aflossen? Of wilt u stabiliteit en altijd weten waar u aan toe bent? Al deze vragen kunt u stellen aan de kredietverstrekker. Ook kunt u vrijblijvend nagaan wat uw persoonlijke mogelijkheden zijn. Als u specifieke interesse heeft in één van de vele vormen, kunt u een vrijblijvende aanvraag doen.
De kredietverstrekker zal dan een aantal gegevens met u doornemen en op basis hiervan u een voorstel doen voor een krediet. Als u geïnteresseerd bent in dit voorstel kunt u een persoonlijke afspraak maken om alle details en voorwaarden te bespreken. Zodra u beslist om verder te gaan met het voorstel, tekent u het contract en wordt het geld naar uw rekening overgemaakt. Ook worden eventuele lopende leningen door de kredietverstrekker voor u afgelost.