De Persoonlijke Lening

Wat is nu precies een persoonlijke lening? Hoewel de meeste mensen deze vraag wel kunnen beantwoorden en weten wat een persoonlijke lening is, volgt hier toch even een korte uitleg.

Indien je een persoonlijke lening afsluit leen je een tevoren vastgesteld bedrag. Dit bedrag dient vervolgens binnen een vastgestelde termijn te zijn afgelost. Hieraan vast gekoppeld zit een vaststaand rentepercentage, gedurende de gehele looptijd van de lening. Bij een persoonlijke lening wordt in het algemeen in vaste termijnen een aflossing betaald. Meestal willen geldverstrekkers dit per incasso geregeld hebben. Tussentijds aflossen is vaak niet mogelijk, tenzij er een boete betaling aanvast zit.

De hoogte van de afgesloten persoonlijke lening is afhankelijk van je inkomen en de persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is de persoonlijke lening wat minder buigzaam dan het doorlopend krediet. Het voordeel hiervan is weer dat je precies weet waar je aan toe bent.

De looptijd van een persoonlijke lening is variabel. Sommige banken of verzekeraars hanteren zes maanden als ondergrens en vijf jaar als bovengrens, maar ook langere periodes kunnen voor komen. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het belangrijk dat je je goed laat informeren door de juiste personen. Neem contact op met je bank en zij zullen je graag verder helpen bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Lees voor het kopen eerst de voorwaarden, de kleine lettertjes en de financiŽle bijsluiters. Hierdoor kun je eventuele problemen in de toekost voorkomen.