Wat is een Doorlopend Krediet

U heeft er vast wel eens van gehoord; een Doorlopend Krediet. Maar wat is het precies en wat heeft u eraan?

Een Doorlopend Krediet is een lening voor onbepaalde tijd, waarmee u doorlopend geld kunt opnemen tot de afgesproken kredietlimiet. Op deze manier heeft u altijd geld achter de hand voor onverwachte tegenvallers, zoals een kapotte wasmachine of die dure autoreparatie. Maar u kunt een Doorlopend Krediet ook gebruiken voor een nieuwe auto, studie of verbouwing. En zolang u niets opneemt, betaalt u ook niets.


Voordelen Doorlopend Krediet

Indien u meer informatie wilt over het afsluiten van een krediet kunt u terecht bij de A1b Krediet.

Klik hier om Gratis een kredietofferte per post aan te vragen.


Het voordeel in een rekenvoorbeeld
Dennis (38) en Suzanne (36) hebben twee kinderen. Hun keuken is de plek waar alles gebeurt en waar iedereen samenkomt. Nu de koelkast en de vaatwasser in dezelfde week kapot zijn gegaan, overwegen ze de hele keuken grondig aan te pakken. Dit stond immers al een tijdje op hun verlanglijstje. Hiervoor hebben ze wel extra geld nodig. De nieuwe keuken van hun keuze kost ongeveer EUR 20.000,-.

In overleg met hun kredietverstrekker kunnen ze een krediet nemen van EUR 26.000,-. Dit kredietbedrag heeft een aantrekkelijk rentetarief en kan, omdat er nog EUR 6.000,- kredietruimte overblijft, uitkomst bieden bij de extra kosten bij de verbouwing van de keuken of bij andere toekomstige onverwachte uitgaven. In het onderstaande overzicht gaan we uit van de kosten van het krediet bij volledige opname van de kredietlimiet van EUR 26.000,-.

Aan dit rekenvoorbeeld mogen geen rechten worden ontleend. Vraag uw AFAB adviseur om een persoonlijke vergelijking