Verschil doorlopend krediet en persoonlijke lening

Op deze pagina leggen wij u uit wat nu het verschil is tussen een doorlopend krediet en persoonlijke lening. Lenenoverzicht.info informeert u graag over deze verschillende kredietvormen om u te voorzien van informatie die voor u van nut kan zijn bij het beslissen van een juiste keuze. Bij een zogenaamde kredietverstrekker kunt u op verschillende manieren geld lenen. De keuze van kredietvorm welke in uw persoonlijke situatie het beste bij u pas, is ondermeer afhankelijk van uw bestedingsdoel. Heeft u als doel om een nieuwe auto aan te schaffen, uw huis eens grondig verbouwen of extra financi´┐Żle armslag voor (on)verwachte uitgaven? In het kort kunt u kiezen uit de volgende kredietvormen:

Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet is flexibel: binnen de afgesproken kredietlimiet kunt u geld opnemen wanneer u maar wilt. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen, de rente is variabel. De maandtermijn bestaat uit een aflossings- en rentedeel.

Persoonlijke Lening

Met een persoonlijke lening kunt u in een keer beschikken over het gehele kredietbedrag. U gaat een lening aan voor dit gehele kredietbedrag tegen een vooraf besproken rentepercentage. Dientengevolge betaalt u met een vast bedrag per maand de lening terug in een vastgesteld aantal maanden. Op deze manier eet u precies waar u aan toe bent met uw lening!